Новости

Концертна дворана и стамбено-пословни комплекс

Прошле године смо од начелника одјељења за просторно уређење чули да ће у току 2018. године бити изабран партнер и започета изградња концертне дворане код Градског стадиона, као и да ће концертна дворана бити дио стамбено-пословног комплекса који ће се радити као јавно-приватно партнерство.

Пошто је концертна дворана објекат који захтева велика улагања, дошли смо на идеју да се на том мјесту изгради и стамбено- пословни комплекс и да заинтересованом инвеститору понудимо јавно-приватно партнерство. Он би добио стамбено- пословни комплекс, односно зграду са становима и пословним просторима, а заузврат би граду саградио концертну дворану- каже Слободан Станаревић, в.д. начелника Одељења за просторно уређење.

Алтернативна телевизија

Такође је наведено да ће партнер бити изабран ове године, а да ће радови почети у априлу или мају 2019. г.

Касније смо чули да ће се, сем концертне дворане, код помоћног терена ФК Борац, у склопу стамбено-пословног центра налазити и мултифункционална дворана, конгресни центар и можда нова позоришна сцена.

Мултифункционална дворана, концертна, конгресна и можда нова позоришна сцена налазиће се код помоћног стадиона ФК Борац, а РП би требало да буде усвојен до краја марта. Тачан пројекат још немамо, али постоје предлози и инвестиција би по процјенама коштала од осам до десет милиона КМ. Спремни смо да за овај пројекат уђемо у процес јавно-приватног партнерства – говори начелник.

Алтернативна телевизија

Иако партнер још увијек није изабран, нема разлога да не начнемо тему на сајту, уз свјеже фотографије локације и ишчекивање нових информација из Градске управе.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *