Новости

Три нова шопинг мола у наредне двије године

Бањалука би у наредне двије године требала добити три нова шопинг мола. Један од њих је већ у процесу изградње, коју можете пратити на Обликујмо. Ријеч је о Сити молу, тржном центру величине 54 600 квм, који се гради на мјесту старог полигона ауто школе Крајина у ул. Васе Пелагића. Тренутно је у фази припремних радова који ће трајати до децембра 2016. год. Друга два су Делта сити и Бинго, чија би градња требала почети у току 2017. године.

Делта сити би требао бити изграђен у Бањалучком пољу. Ако се изгради, то ће бити највеће улагање Делта групације у РС. Тржни центар би требао да има 60 000 квм бруто површине, а читава инвестиција би требала да кошта 60 милиона евра.

Локација предвиђена за изградњу Делта ситија на Бањалучком пољу

Бингов тржни центар ће се налазити у Лазареву, у булевару Милутина Миланковића, на земљишту Пољопривредне школе. Ријеч је о најмањем тржном центру, са 14 000 квм. Међутим, не ради се само о хипер маркету, будући да су најављени партнери попут Синестар биоскопа, С Оливера, Дајхмана и Карписе. 

Будућа локација Бинго тржног центра у ул. Милутина Миланковића

Поређења ради, сарајевски шопинг мол Сарајево сити центар има површиму од 49 000 квм (не рачунајући подземни паркинг). ТЦ Ушће има површину од 130 000 квм, од чега продајног простора 50 000 квм. Београдски Делта сити има површину од 85 000 квм, од чега продајног дијела 30 000 квм. Подгорички Делта сити има укупну површину од 47 000 квм, од чега продајног простора 24 000 квм, а интересантно је да је изградња коштала управо колико је предвиђено за бањалучки објекат – 60 милиона евра.

Подгорички Делта сити

One comment

  1. Повратни пинг: Делта сити | ОБЛикујмо

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *