Новости

Православна црква у Борику (отказано)

ОТКАЗАНО
На сједници Скупштине Града, 31.5.2016. године, једногласно је стављена ван снаге Одлука о изради измјене дијела Регулационог плана стамбеног насеља Борик којом се предвиђа изградња цркве и пратећег објекта на тој локацији. Сајт Скупштине Града

У Бањалуци је актуелна расправа о новој цркви у Борику, као и јавни увид нацрта измјене регулационог плана стамбеног насеља Борик којим је њена изградња предвиђена.

Актуелни регулациони план:

53-Revizija_RP_Borik

На основу одлуке Градске скупштине 3.4.2014. донијета је одлука о измјени дијела регулационог плана стамбеног насеља Борик. Уговор о изради потписан је са Институтом за грађевинарство “ИГ” д.о.о. Бањалука. Нацрт измјене регулационог плана је завршен и тренутно се налази на јавном увиду, до 21.8.2015.

Локација планиране цркве:

lokacija 

Измјеном је предвиђена изградња православне цркве, парохијског дома спратности Су+П+1+М и паркинга са седам паркинг мјеста у Булевару војводе Живојина Мишића, на зеленој површини код ОШ Бранко Ћопић.

Тренутно стање:

IMG_4208 IMG_4215 IMG_4222

Црква и парохијски дом би требали бити изграђени на површини на којој нема садржаја, док би стаза за пјешаке, дјечије игралиште и посађено дрвеће уз булевар требали остати недирнути.

Предвиђени изглед локације:

regpl

Нацрт измјене регулационог плана можете преузети кликом на линк.

Нови православни храм биће, поред Храма Христа Спаситеља, цркве Свете Тројице, Ребровачке цркве и планиране цркве поред Јеврејског културног центра, пета православна црква на располагању становницима Борика.

До 21.8.2015. (петак), док се нацрт налази на јавном увиду, своје примједбе можете написати у облику дописа Градској управи (Одјељењу за просторно уређење) или у свеску која се налази на мјестима на којим је изложен нацрт:

– Просторије Института за грађевинарство, Краља Петра I 92-98;
– Просторије Градске управе;
– Просторије МЗ Борик 2.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *