Нови хотел на мјесту Радија РС

Нови хотел на мјесту Радија РС

У току су радови на изградњи хотела који се налази у улици Краља Петра I, на мјесту гдје се налазио Радио РС. На градилишту се не налази табла са основним информацијама: о каквом објекту се ради, ко је извођач, ко инвеститор, када је рок за завршатак, одобрење за градњу и ко је надзорни орган.

Незванично, ради се о изградњи хотела од стране компаније Интегра инжењеринг из Бањалуке.

Подсјећања ради, након отварања РТВ дома 30.4.2010. Интегра инжењерингу су Град Бањалука и Република Српска уступили објекат Радија РС и управну зграду РТРС као компензацију за зграду РТВ дома.

Локација објекта:

stankovichotel
Кликни за увећан приказ

Посматрајући регулациони план, видимо да мањи од два објекта који су се налазили на датој локацији није уцртан (у међувремену је срушен и на његовом мјесту је изграђен нови), а да је други обиљежен као постојећи објекат планиран као стамбени-пословни – могуће интервенције. Изграђен је и трећи, помоћни објекат, непознате намјене. Дакле, постоји неслагање са стањем на терену и оним што прописује регулациони план.

РП за простор дефинисан улицама Вука Караџића, Првог крајишког корпуса, Милана Радмана, Др Младена Стојановића и Краља Петра I Карађорђевића:

89-RP_Vuka_Karadzica
Кликни за увећан приказ

10.8.2015.

IMG_4074 IMG_4076 IMG_4077 IMG_4079 IMG_4081

24.10.2015.

Од задњег ажурирања стања на градилишту, стара зграда Радија РС је срушена. На градилишту се налази натпис да је у току санација објекта, међутим санација објекта у својој дефиницији не садржи појам рушења.

Дефиција санације објекта, Закон о планирању и изградњи Републике Србије:

Санација је извођење грађевинских и других радова на постојећем објекту којима се врши поправка уређаја, постројења и опреме, односно замјена контруктивних елемената објекта, којима се не мијења спољњи изглед, не утиче на безбједност сусједних објеката, саобраћаја и животне средине.

IMG_4616 IMG_4617 IMG_4619 IMG_4620 IMG_4624 IMG_4626

7.3.2018.

Годину и по након посљедње посјете, хотел и даље није завршен. Да ли због снијега или неког другог разлога, градилиште је пусто и нема радника. И даље није познато о каквом градилишту се ради, обзиром да табле нема и даље. На мјесту гдје је некада био Радио РС (Радио Бањалука), стоји објекат у изградњи који се наслања на стаклени дио објекта који је ту од раније. Изграђен је и спој изеђу два објекта.

  

30.7.2018.

Нажалост, градилиште хотела је напуштено и није било помака у односу на мартовску посјету. Чак су и поредани блокови за градњу недирнути, на истим локацијама као што су били током марта.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *